Gelderland

Drie auto’s uitgebrand Violieren Apeldoorn, politie vermoedt brandstichting

APELDOORN – Een drietal auto’s zijn in de nacht van zaterdag op zondag in vlammen opgegaan aan de Violieren in Apeldoorn. De politie gaat uit van brandstichting en doet verder onderzoek.

De brand werd rond 02.15 uur ontdekt door een buurtbewoner. Deze belde direct 112 waarna zowel de brandweer als politie met spoed ter plaatse kwamen. Bij aankomst van de brandweer stonden er drie auto’s in brand. De brandweerlieden wisten door kordaat optreden te voorkomen dat andere geparkeerde auto’s ook vlam vatte. De drie auto’s raakten fors beschadigd.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Omdat de brandende auto’s geparkeerd stonden op een parkeerplaats tussen meerdere woningen en achter en appartementencomplex, werden meerdere buurtbewoners wakker van het geluid van de blussende brandweerlieden.

De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Zij gaan momenteel uit van brandstichting. Forensische rechercheurs zullen zondag in de loop van de dag verder onderzoek doen.

Gerelateerde artikelen