Gelderland

Doorbraak in cold case, verdachte aangehouden voor doodschieten Tonny ter Horst in 2000

DOETINCHEM – Het onderzoeksteam van de politie dat de dood van Tonny ter Horst onderzoekt heeft vanmorgen een verdachte aangehouden.

Het gaat om een 50-jarige man uit Doetinchem. Hij wordt ervan verdacht op 9 oktober 2000 Tonny te hebben doodgeschoten in Terborg. Tonny liep twee mannen tegen het lijf die vluchtten na een mislukte overval.

Op maandag 18 maart kondigde het onderzoeksteam aan dat ze de zaak opnieuw zouden bekijken vanwege recent verkregen informatie. Deze nieuwe gegevens leidden het team tot de veronderstelling dat er mogelijk meer mensen op de hoogte waren van de betrokkenen bij de tragische dood van Tonny. Door opnieuw de aandacht op de zaak te vestigen, hoopte het team na 23 jaar alsnog cruciale getuigen naar voren te brengen.

Om meer bekendheid te genereren voor de zaak, werd op 19 maart het Mobiel Media Lab (MML) ingezet in zowel Terborg, de woonplaats van Tonny, als Doetinchem. Daarnaast wijdde Opsporing Verzocht een gedetailleerd segment aan de cold case, met een speciale live-uitzending vanuit Terborg voor deze zaak.

Gerelateerde artikelen