Vermist

Doorbraak in Zutphense vermissing Duncan Zwakke, twee personen aangehouden

ZUTPHEN – De politie heeft op maandag 8 en dinsdag 9 april twee personen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de verdwijning/dood van de vermiste Duncan Zwakke.

Duncan Zwakke werd voor het laatst gezien op dinsdag 17 oktober 1989 in het centrum van Zutphen. De man was toen 31 jaar oud en is afkomstig uit Warnsveld.

Op maandag 8 april 2024 werd de eerste verdachte aangehouden. Het gaat hier om een 60-jarige man uit Eerbeek. Vandaag werd zijn broer, een 62-jarige man uit Zutphen, aangehouden door de politie. Dat meldt de politie op haar website.

Aanvullend onderzoek

Op 3 april heeft de politie besloten om opnieuw een aanvullend onderzoek te starten in een gebouw gelegen aan de Nieuwstad, Zutphen, in verband met de vermissing van Duncan Zwakke.

Dit nieuwe onderzoek volgt op eerdere inspanningen van de politie in hetzelfde pand, waarbij aanvullend bewijs is opgedoken dat verdere onderzoek noodzakelijk maakt. Naast het onderzoek in het gebouw aan de Nieuwstad, is er eerder ook gebruik gemaakt van een sonarboot om de IJssel in Zutphen te doorzoeken naar mogelijke sporen die kunnen leiden naar de verblijfplaats van Duncan.

Cold Case

De verdwijning van Duncan Zwakke betreft een onopgeloste zaak die wordt gekenmerkt als een cold case, wat inhoudt dat het om een ernstig misdrijf gaat waarop een gevangenisstraf van minstens twaalf jaar staat. Deze zaken betreffen veelal situaties waarbij personen om het leven zijn gebracht.

Het lichaam van Duncan is nooit gevonden sinds hij plotseling verdween. Elke tip is volgens de politie van harte welkom. Ook is er een beloning uitgeloofd voor de gouden tip van 15.000 euro.

Bron: Politie.nl

Gerelateerde artikelen