Gelderland

Politie zet drie Duitse huurvoertuigen aan de kant A12 Arnhem

ARNHEM – De politie heeft gisterenavond drie Duitse huurauto’s aan de kant gezet op de A12 bij knooppunt Velperbroek. Deze zouden gevaarlijk rijgedrag vertonen.

De snelheid varieerde tussen 80 en 200 kilometer per uur, met het negeren van rode kruizen en herhaaldelijk gebruik van groot licht. Na een tijdje zag de politie drie Duitse voertuigen in de buurt van Arnhem. Het waren huurauto’s uit Duitsland, waaronder een Audi RS3, een Mercedes AMG G63 en een Volkswagen Golf R. In samenwerking met Politie Arnhem Noord heeft de politie de voertuigen aan de kant gezet bij het Velperbroekcircuit. De auto’s werden bestuurd door meerdere jongeren.

Een van de bestuurders kon geen huurovereenkomst laten zien. De auto is door de politie meegenomen en kan op een later moment door de verhuurder worden opgehaald. De verhuurder mag dan ook de stallingskosten betalen en verhalen op de huurder.

Foto’s: Politie Ede

Gerelateerde artikelen