Gelderland

Man ernstig gewond na steekpartij op Het Verlaat Apeldoorn, verdachte aangehouden

APELDOORN – Bij een steekpartij op het Verlaat in Apeldoorn is in de nacht van zaterdag op zondag een man ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer is met zware verwondingen naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht, dat meldt de politie. Een verdachte werd in de omgeving aangehouden. 

De politie kreeg rond 04.00 uur een melding binnen dat er een steekpartij zou hebben plaatsgevonden op het Verlaat in Apeldoorn. Ter hoogte van de Waterlei troffen de hulpdiensten een zwaargewonde man aan. Hij zou in ieder geval een steekwond hebben. Vanwege de ernst van de verwondingen van het slachtoffer werd er ook een traumahelikopter aangestuurd.

Traumahelikopter

De komst van de traumahelikopter kon gezien de verwondingen van het slachtoffer niet worden afgewacht, om die redenen is besloten dat de ambulance alvast richting het ziekenhuis in Nijmegen reed en dat er halverwege ergens gestopt werd langs de A50 zodat de MMT Arts die per helikopter was ingevlogen kon instappen en mee kon rijden richting het ziekenhuis.

Verdachte aangehouden

De politie startte direct een onderzoek op het Verlaat. De omgeving werd ruim afgezet met lint en eventuele sporen werden veiliggesteld. Ook werd er direct een klopjacht gestart naar de verdachte. Deze werd op enkele honderden meters verderop, op een parkeerplaats van winkelcentrum de Mheen aangetroffen. De man werd door agenten geboeid en kreeg speciale zakken om zijn handen om zo sporen veilig te kunnen stellen. De verdachte is vervolgens afgevoerd naar het politiebureau waar hij zondag in de loop van de dag zal worden gehoord door de recherche. 

De aanleiding van het steekincident is nog onduidelijk en is onderwerp van het onderzoek aldus de politie. Mensen die iets gezien of gehoord hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Gerelateerde artikelen