Gelderland

Felle brand verwoest auto Koningstraat Apeldoorn

APELDOORN – Een auto is afgelopen nacht uitgebrand aan de Koningstraat in Apeldoorn. Niemand raakte gewond, maar de schade is wel enorm.

Rond 04:00 uur kwam de melding binnen bij de meldkamer van de brandweer. De brandweer kwam met spoed ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto flink beschadigd raakte.

De eigenaar van de auto, laat weten hem net een maand in het bezit te hebben. De auto is in februari geïmporteerd en had volgens de eigenaar wel wat mankementen. Daarvoor zal hij met de auto naar de garage gaan. “Dat hoeft nu niet meer, deze kan worden afgeschreven”; aldus de eigenaar die er verder heel nuchter onder is. “In deze buurt is het hartstikke rustig, niemand heeft hier conflicten dus ik verwacht dat er ook geen sprake is van brandstichting. Wel zuur, ik heb de auto nodig voor een ritje naar Duitsland met spullen, dus moet nu snel ander vervoer zien te regelen.”

Dat er geen sprake is van brandstichting, vermoedt ook de politie. Desondanks laten zij voor de zekerheid dinsdag in de loop van de dag wel onderzoek doen door forensisch rechercheurs om brandstichting toch uit te sluiten.

Een berger zal de zwaar beschadigde auto afslepen.

Gerelateerde artikelen