Gelderland

Alerte buurman blust beginnende autobrand met emmer Edelenveld Apeldoorn

APELDOORN – Een alerte buurman heeft afgelopen nacht in Apeldoorn aan het Edelenveld voorkomen dat meerdere auto’s in vlammen opgingen. De man ontdekte een beginnende autobrand en ging de vlammen met emmers water te lijf.

Rond 01.00 uur werd het vuur ontdekt. De bewoner zag vlammen bij het linker voorwiel van de auto en ging direct met emmers water het vuur te lijf. Een andere buurtbewoner belde ondertussen 112. De brandweer kwam met spoed ter plaatse, maar de vlammen waren door de buurtbewoner al geblust. Wel moesten de brandweerlieden nog nabluswerkzaamheden verrichten.

Het was dat de alerte buurtbewoner zo snel handelde, anders had deze brand wel eens grote gevolgen kunnen hebben. Naast de auto die vlam vatte stonden namelijk nog twee andere auto’s geparkeerd. Nu is de schade beperkt gebleven tot (lichte)schade bij twee auto’s.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en sluit brandstichting niet uit. Zeker gezien de plek waar de brand is ontstaan, bij het linker voorwiel. Onderzoek zal uitsluitsel geven over de oorzaak.

Gerelateerde artikelen