Gelderland

Cabine van bestelbus volledig uitgebrand Ontvangst Apeldoorn, brandstichting niet uitgesloten

APELDOORN- Een cabine van een bedrijfsbus is vrijdagavond laat volledig in vlammen opgegaan. De brandweer wist de achterzijde te redden maar desondanks moet de bestelbus als verloren worden beschouwd. De oorzaak van de brand lijkt brandstichting.

Het is even na 23.30 uur als bewoners van de Ontvangst in Apeldoorn, vlammen zien uit het bedrijfsbusje. De bewoners bellen 112 waarna niet veel later de brandweer en politie arriveerden. De brandweer had de vlammen er snel af en wist te voorkomen dat de achterzijde van de bestelbus ook vlam vatte. Desondanks moet de bus wel als verloren worden beschouwd. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij wat goed te zien was in de wijk.

De politie nam terwijl de brandweerlieden druk bezig waren met het blussen, verklaringen op van getuigen en van omwonenden. Volgens hen zouden er na het ontstaan van de brand, meerdere mensen zijn weg gerend. De politie zocht met meerdere auto’s in de wijk naar mogelijke verdachten. Eén agent meldt dat zij op dit moment brandstichting niet uitsluiten en dat forensisch rechercheurs zaterdag in de loop van de dag (sporen)onderzoek zullen gaan doen.

Gerelateerde artikelen