Gelderland

Automobilist slaat over de kop na botsing tegen vangrail A1 Wilp

WILP – Een automobilist is vanavond gelanceerd, door de lucht gevlogen en over de klop geslagen bij een bizar ongeval op de A1 bij Wilp.

De auto reed vol op een schuin oplopende betonnen vangrail bij de werkzaamheden. De vangrail staat tussen de afrit en oprit van Twello, zodat er gewerkt kan worden aan de verbreding van het viaduct over de onderliggende Fliertweg. Vanwege deze werkzaamheden geldt er een maximumsnelheid van 90 km/h en zijn de rijstroken versmald, waarbij weggebruikers een kleine ‘slinger’ moeten maken.

Volgens de politie was een combinatie van onoplettendheid en de laagstaande zon de oorzaak van het ongeval. Wonderwel kon de bestuurder zelf uit het voertuig komen en raakte hij op het eerste gezicht niet gewond. Wel is hij vanwege de hevigheid van de aanrijding voor verdere controle met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Afhandeling

Voor de afhandeling van het ongeval werden 3 van de 4 rijstroken afgesloten, wat ondanks het tijdstip voor meer dan een half uur file zorgde. De auto heeft bij het neerkomen meerdere grote gaten in het asfalt veroorzaakt, welke moeten worden hersteld voor de weg kan worden vrijgegeven. Naar verwachting duurt de hinder nog tot 21 uur.

Eerder ongeval

Opvallend is dat afgelopen vrijdagavond een taxibus ook al tegen het uiteinde van de vangrail reed, ter hoogte van viaduct Sluinerweg. Daar gebeurde het op een recht stuk weg, maar raakte de bestuurder door onbekende oorzaak naast de rijstroken. Bij dat ongeval vielen 4 gewonden, de chauffeur zelf en 3 passagiers.

Gerelateerde artikelen