Zuid-Holland

Meerdere paarden gered bij grote stalbrand Hazerswoude-Dorp

HAZERSWOUDE-DORP – Woensdagavond 24 april omstreeks 22.35 uur was een grote uitslaande brand ontstaan in een stal aan het Westeinde in Hazerswoude-Dorp.

Meerdere eenheden van de brandweer werden ingezet om het vuur te blussen. Al snel werd opgeschaald naar grote brand. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het pand. Het zou gaan om een stal van 20 bij 30 meter.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk. De paarden die in de stal stonden zijn gered en zijn gecontroleerd door een veearts. Vier paarden hebben last van rookinhalatie en zullen daarvoor een speciale behandeling en medicatie krijgen. Ook zou er in de stal ander dierbaar materiaal hebben gestaan. De brandweer kon niet voorkomen dat onder andere een racewagen in vlammen op ging.

Gerelateerde artikelen