Noord Brabant

Enorme explosie en vlammenzee in woning Oosterhout, bewoner zwaargewond

OOSTERHOUT – Vrijdagavond 26 april rond 23.30 uur was brand ontstaan in een woning aan de Langenhof in Oosterhout.

Volgens de meldingen zou er als gevolg van een explosie in de meterkast van een rijtjeswoning een grote brand zijn uitgebroken. De brand was al snel uitslaand en daarom schaalde de brandweer op naar sein ‘zeer grote brand’. Verschillende eenheden werden met spoed ingezet. Brandweerlieden zijn gestart met de blussing. Ook een traumateam werd ingezet. Zij zijn per helikopter ingevlogen en in de omgeving geland. Door de enorme klap raakte zowel de voor- als de achtergevel zwaar beschadigd. Ook het dak stortte in. De brand sloeg over naar beide naastgelegen woningen.

Hulpdiensten troffen een zwaargewond persoon aan. Het slachtoffer, de vermoedelijke bewoner, is behandeld door het medisch personeel en naar het ziekenhuis overgebracht. Bewoners van negen omliggende woningen zijn verzocht hun woning te verlaten. Er zal onderzoek gedaan worden naar het ontstaan van de explosie.

Gerelateerde artikelen