Utrecht

Uitslaande woningbrand Parelvisserspad Amersfoort

AMERSFOORT – Vanmiddag rond half 2 is er brand uitgebroken in een woning aan het Parelvisserspad in Amersfoort. Hierom zijn twee bluswagens en een hoogwerker ingezet.

De brand ontstond in de meterkast. Vanwege de flinke rookontwikkeling schaalde de brandweer al meteen op naar het sein ‘middelbrand’ (waarbij een extra bluswagen uitrukt). Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de voordeur.

De brandweer heeft een kat weten te redden uit de woning. De dierenambulance heeft zich daarover ontfermd. Door het snelle optreden van de brandweer was de brand snel onder controle en is de schade beperkt gebleven.

De politie en de brandweer zullen een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand zodra deze onder controle is.

Gerelateerde artikelen