Gelderland

Auto verwoest na felle brand Landdrostlaan Apeldoorn

APELDOORN – Een auto is afgelopen volledig in vlammen opgegaan aan de Landdrostlaan in Apeldoorn. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand, maar sluit brandstichting niet uit.

De brand werd rond 02.00 uur ontdekt door een voorbijganger deze belde direct 112. De brandweer kwam met spoed ter plaatse als eveneens de politie. Bij aankomst van de brand stond de auto, die geparkeerd stond op een parkeerplaats van voetbalvereniging Groen Wit, al volledig in brand. De brandweerlieden hadden het vuur, wat zich voornamelijk aan de voorzijde bevond snel onder controle. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij.

Tijdens het blussen troffen de brandweermannen op de achterbank van de auto meerdere autobanden aan. Toen de agenten het kenteken controleerden bleek de auto ook een verlopen APK te hebben.

De oorzaak van de brand is onbekend. De politie sluit brandstichting niet uit en doet verder onderzoek.

Het is niet de eerste keer dat er in Apeldoorn auto’s in vlammen opgaan. Inmiddels zijn er al meerdere auto’s in vlammen opgegaan in zeer korte tijd. Ook op deze parkeerplaats brandde in februari al een personenauto uit.

De auto zal door een bergingsbedrijf moeten worden afgesleept.

Gerelateerde artikelen