Noord Brabant

Enorme vlammenzee in Oss na 24 uur nog steeds niet onder controle

OSS – Vrijdagmorgen 3 mei tegen 04.30 uur was brand ontstaan bij logistiek bedrijf Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss. Brandweerlieden zijn al meer dan 24 uur bezig om de brand te bestrijden.

De brand woedt in een grote koelcel. Omdat het water bevriest is het spekglad en moeilijk bereikbaar. Met behulp van de blusrobot is gepoogd de brand onder controle te krijgen. Aan het begin van de avond was de brand volledig uitslaand met enorme rookwolken en een vuurzee als gevolg. De brandweer is nog altijd druk bezig om de brand in de koelcel onder controle te krijgen. Hier wordt specialistisch materieel voor ingezet. Ook worden korpsen uit omliggende Veiligheidsregio’s ingezet. Zo staan er meer dan 80 brandweervoertuigen en zijn er ruim 250 brandweerlieden aanwezig.

De rookwolken zijn tot in de verre omgeving te zien. Zo is de rook zichtbaar in Nijmegen, tientallen kilometers verderop.

De brandweer heeft opgeschaald naar sein ‘GRIP 2 grote brand’ en heeft vele eenheden uit meerdere Veiligheidsregio’s ingezet.

Gerelateerde artikelen