Gelderland

Getrokken wapens na melding van verkeersruzie met mogelijk vuurwapen in Apeldoorn

APELDOORN – Een auto die wordt staande gehouden en agenten met getrokken pistolen. Dat was het beeld vanmiddag op het parkeerterrein van de Praxis in Apeldoorn.

Agenten kregen een melding van een verkeersruzie waarbij mogelijk gedreigd zou zijn met een vuurwapen. Dit conflict zou hebben afgespeeld tussen twee auto’s. Agenten gingen in kogelwerende vesten ter plaatse. Een van de twee auto’s kon op het terrein van de Praxis aan de Kayersdijk worden staande gehouden. De vijf inzittenden van de auto werden vervolgens met getrokken wapens uit het voertuig gehaald. Dit is een BTGV procedure om personen uit een voertuig te praten. Dit is een standaard procedure als er mogelijk een vuurwapen bij betrokken is.

Ale vijf de inzittenden werden geboeid en hun auto werd doorzocht. Nadat er niks werd gevonden werd het vijftal weer vrijgelaten. De gegevens van hen zijn genoteerd en de politie is nog zoekende naar de andere auto.

Gerelateerde artikelen