Overijssel

Meerdere woningen ontruimd vanwege zeer grote brand binnenstad Hengelo

HENGELO – In de nacht van zondag op maandag heeft er in de binnenstad van Hengelo een zeer grote brand gewoed aan de Molensteeg.

Op de beelden is te zien dat de brand woedde in een pand met daarboven meerdere woningen. Deze werden op last van de hulpdiensten ontruimd vanwege de hevige rookontwikkeling. De brandweer schaalde al vrij snel op naar het sein zeer grote brand om meer materiaal ter plaatse te krijgen.

Vanwege de complexiteit van het pand was de vuurhaard moeilijk te bereiken. Er was een hevige rookontwikkeling. Meerdere hoogwerkers werden ingezet. Rond 05:40 uur was de rookontwikkeling fors minder en rond 06:30 uur werd het sein brand meester gegeven.

Het is niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan. De eerste omwonenden kunnen weer terug naar hun woningen. Het zou gaan om een bedrijfsverzamelgebouw met daarin meerdere kantoren.

Gerelateerde artikelen