LandelijkNoord BrabantOpmerkelijk

Man (90) overleden na duw van fiets Veldhoven

VELDHOVEN – Vrijdagochtend rond half 11 werd een man van 90 van zijn fiets geduwd op de Heemweg in Veldhoven. Gisterochtend is hij aan zijn verwondingen overleden. De politie is op zoek naar getuigen.

De man werd van zijn fiets geduwd door een voorbijganger en kwam daardoor ten val. Hierbij raakte hij zwaar gewond. Toen de politie arriveerde, was het ambulancepersoneel al druk bezig met de behandeling van het slachtoffer. Het slachtoffer werd met spoed afgevoerd.

Terwijl de man werd afgevoerd, ging de politie – geassisteerd door handhaving – in gesprek met de verdachte. De verdachte, een 42-jarige man uit Veldhoven, werd aangehouden, waarbij hij in verzet ging. Bij deze aanhouding is een agent gewond geraakt en een taser ingezet.

Gistermiddag is de verdachte voorgeleid en blijft minimaal de komende twee weken in de cel. Het incident wordt nog onderzocht.

Aangezien het onderzoek nog gaande is, roept de politie getuigen op zich te melden via 0800-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-700.

Gerelateerde artikelen