Landelijk

Vanaf vandaag geen boetes bij lichte overtreding vanwege nieuw protest politiebonden

De politie deelt vanaf vandaag geen boetes uit voor lichte overtredingen. De politiebonden zijn ontevreden over het uitblijven van een nieuwe Regeling voor Vervoegde Uittreding (RVU)

“Kennelijk is er veel nodig om werkgevers en politici ervan te overtuigen dat politiewerk zwaar werk is en dat een fatsoenlijke RVU dus gewoon een teken van respect en waardering is.” melden diverse politiebonden. Agenten die ter plaatse zijn beoordelen zelf of zij een boete zullen geven.

Lichte vergrijpen

Lichte vergrijpen zoals wildplassen of fietsen zonder licht zullen naar alle waarschijnlijkheid niet beboet worden. Mensen krijgen dan een waarschuwing. De veiligheid staat wel voorop, dat wordt ook ter plekke door de agent beoordeeld. Vandaag moeten de onderhandelingen over het RVU beginnen. Overtreders krijgen vanaf vandaag dus geen boete maar een waarschuwing. Ook worden er actiebonnen uitgedeeld.

Hoe lang deze actie duurt, is niet bekend. Wel is duidelijk dat de actie door blijft gaan tot er een resultaat is geboekt.

Druk opvoeren

“Mocht het nodig zijn, wordt de druk ook verder opgevoerd en wordt de toon van de acties harder. Dit gebeurt totdat ook bij het kabinet en de Nederlandse werkgevers het begrip is doorgedrongen dat een fatsoenlijke RVU voor politiemensen niet meer dan normaal is.” is er te lezen op de website van de Nederlandse Politie Bond (NPB)

Gerelateerde artikelen