Gelderland

Felle brand verwoest schuur, brandweer voorkomt overslag naar woning in Epe

EPE – Een vrijwel nieuwe schuur aan de Lohuizerweg in Epe is afgelopen nacht in vlammen opgegaan. Door kordaat optreden van de brandweer is voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen woning.

De brandweer werd even na 01.00 uur gealarmeerd voor een uitslaande schuurbrand. Twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen werden gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer stond de vrijwel nieuwe schuur van 6 bij 10 meter al volledig in brand. De vlammen sloegen uit de schuur. Door snel optreden van de brandweerlieden is voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar de naastgelegen woning. De schuur moet echter als verloren worden beschouwd.

Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij. De Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland adviseerde omwonenden, die last hadden van de rook om ventilatiesystemen uit te schakelen. De oorzaak van de brand is onbekend en zal worden onderzocht door team brand onderzoek.

Gerelateerde artikelen