Internationaal

AVROTROS: Joost Klein gediskwalificeerd vanwege dreigende beweging naar cameravrouw

AVROTROS heeft zojuist een verklaring vrijgegeven na het incident met Joost Klein afgelopen donderdag. Al ruim twee dagen lang werd er onderzoek gedaan naar de Nederlandse artiest van het nummer Europapa.

In de verklaring is te lezen dat Joost gefilmd werd toen hij het podium af kwam. Hij zou meermaals hebben aangegeven dit niet te willen. Hij zou daarna een dreigende beweging hebben gemaakt richting de cameravrouw. De vrouw heeft hier een melding van gemaakt bij het EBU en vervolgens is ook de Zweedse politie erbij gehaald.

AVROTROS laat verder ook weten enorm teleurgesteld en ontdaan te zijn door de gehele situatie. Op social media wordt ook voornamelijk kwaad gereageerd van over de hele wereld. Veel mensen vinden het belachelijk. De EBU (het bedrijf achter het Eurovisie Songfestival) is in crisisberaad gegaan na vele boze reacties van over de hele wereld.

Gerelateerde artikelen