Landelijk

Historisch sterk Noorderlicht in Nederland erg goed te zien

Deurningen – Op zaterdag 11 mei was historisch sterk noorderlicht zichtbaar in Nderland. Vanuit alle delen van Nederland komen beelden naar buiten van het natuurverschijnsel.

Een handje vol mensen kwam naar het buitengebied van Deurningen om daar het noorderlicht te kijken. Het noorderlicht was duidelijk met het blote oog waarneembaar. Mensen noemde het magisch en onvergetelijk. Ook in Apeldoorn was het Noorderlicht met het blote oog erg goed te zien.

Niet eerder was het noorderlicht zo duidelijk te zien in Nederland. Een lokale boer boer die in de omgeving woont, kwam nog even kijken naar alle commotie, maar bleek het noorderlicht niet zo bijzonder te vinden.

Ook de aankomende nacht van zaterdag opp zondag zal het Noorderlicht op veel plekken te zien zijn.

Gerelateerde artikelen