Noord Brabant

Man (75) in rolstoel beroofd van twee gouden kettingen in Breda

BREDA – Een brutale straatroof afgelopen zaterdagmiddag op de Langendijk in Breda. Daar werd een 75-jarige man in een rolstoel het slachtoffer.

Rond 15.00 uur besloot de man naar het Dr. Struykenplein te rijden om bloemen te kopen voor Moederdag. Onderweg werd hij benaderd door een jonge man die hem vroeg hoe laat het was. Vriendelijk antwoordde het slachtoffer en de jonge man bedankte hem beleefd. Op het eerste gezicht leek het alsof de jonge man gewoon verder zou gaan, maar plotseling greep hij met geweld de gouden kettingen van het slachtoffer van achteren en rende weg in de richting van de Jacob Catsingel.

Het betrof twee gouden kettingen, elk met een hanger van ongeveer twee centimeter groot. Het slachtoffer is hevig geschrokken en vertoont striemen op zijn nek. De politie tracht de dader te vinden, een jongeman van naar schatting 17 à 18 jaar oud, met een lengte van 1.80 meter, een Noord-Afrikaanse uiterlijk, een gladgeschoren gezicht en glanzend zwart haar. Hij droeg een gestreept T-shirt en een zwarte spijkerbroek.

Heeft u het zien gebeuren of heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 onder vermelding van het nummer 2024117598.

Gerelateerde artikelen