Utrecht

Mobiele Eenheid valt gekraakt pand Biltstraat Utrecht binnen

UTRECHT – Zondagochtend 12 mei rond 01.30 uur heeft de Mobiele Eenheid van de politie opgetreden aan de Biltstraat in Utrecht. 

Zaterdagavond rond 19.30 uur hebben activisten een leegstaand restaurant en woningen gekraakt en bezet. De politie heeft de omgeving zondagochtend rond 01.15 uur afgesloten zodat de mobiele eenheid haar werk kan doen. Rond 01.30 uur werd via een megafoon medegedeeld dat eenieder die zich in het gekraakte pand bevindt, is aangehouden. 

De Mobiele Eenheid heeft ruimte voor ruimte, etage voor etage gecontroleerd op aanwezige krakers. Op meerdere plekken in het pand werden krakers vastgeketend aangetroffen. 

Op het balkon aan de voorzijde van het gekraakte pand zaten twee krakers welke vastgeketend zitten met een stalen buis. Een speciale eenheid van de mobiele eenheid zal deze krakers moeten los halen voordat zij meegenomen kunnen worden. Met een speciale zaag werd een deel van het stalen hekwerk van het balkon weggezaagd waardoor de twee krakers meegenomen konden worden. 

In totaal zijn er 5 krakers aangehouden. De krakers zullen worden overgebracht naar een cellencomplex. Rond 05.00 uur was de actie voorbij en ging de politie retour en werd de omgeving weer vrijgegeven. 

Gerelateerde artikelen