Gelderland

Brandweerman gewond bij grote dakbrand Van Hogendorpstraat Apeldoorn

APELDOORN – Vanmiddag is er een grote uitslaande brand ontstaan in een woning aan de Van Hogendorpstraat in Apeldoorn.

Rond 16:30 uur werd de melding gedaan. Toen bleek dat de brand uitslaand was werd er direct opgeschaald om meer personeel ter plaatse te krijgen. De Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland laat weten dat de bewoners in veiligheid zijn. De brand werd van binnen en buitenuit geblust.

Wel lijkt het erop dat een brandweerman gewond is geraakt. Hij is verzorgd door het ambulancepersoneel en daarna naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de brand is niet bekend. Deze is wel op de zolder ontstaan en overgeslagen naar de naastgelegen zolder.

Een bewoner is met rookinhalatie naar het zieke huis gebracht.

Gerelateerde artikelen