Landelijk

KNMI: Opnieuw code geel vanwege onweer in groot deel van Nederland

Het KNMI heeft opnieuw code geel afgegeven voor de verwachte onweersbuien. Dit kan voor de nodige overlast zorgen.

Vanmiddag zullen er in het noorden en westen onweersbuien ontstaan. Op sommige plaatsen kan er veel regen in korte tijd vallen, wat tot wateroverlast kan leiden. Dit kan hinder veroorzaken voor het verkeer en buitenactiviteiten. Tegen de avond zullen de buien geleidelijk verdwijnen.

Morgenmiddag zullen in het zuidoosten onweersbuien ontstaan, die zich in de avond over het midden zullen uitbreiden. Ook hier kan plaatselijk veel regen in korte tijd vallen, wat wateroverlast kan veroorzaken. Deze buien lijken iets zwaarder te worden dan die van vandaag, met mogelijk windstoten en hagel, wat weer hinder kan opleveren voor verkeer en buitenactiviteiten.

Gerelateerde artikelen