Overijssel

VIDEO | Arrestatieteam schiet noodgedwongen diensthond neer in Dalfsen

DALFSEN – Een diensthond van het Arrestatieteam is gisterenavond noodgedwongen neergeschoten door het Arrestatieteam omdat deze zich plotseling tegen het Arrestatieteam keerde.

Een woordvoerder bevestigd aan RTV Oost dat de hond zich opeens onverwachts tegen de leden van het Arrestatieteam keerde. Zij zagen geen andere optie en werden gedwongen de hond neer te schieten om zichzelf te beschermen. De hond is vervolgens naar de dierenarts gebracht en is geopereerd. Op dit moment is het dier nog steeds in behandeling.

Het Arrestatieteam werd gisteren opgeroepen naar de Kievitsbloem in Dalfsen vanwege een 30-jarige man welke mogelijk een vuurwapen bij zich zou hebben in een woning. Bij de arrestatie zijn zeker twaalf schoten gelost. Achteraf bleek het niet om een vuurwapen te gaan maar om een mogelijk luchtdrukwapen.

Gerelateerde artikelen