Gelderland

Marechaussee achtervolgt op hoge snelheid Volkswagen Golf door Apeldoorn

APELDOORN – De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen dinsdagnacht een Volkswagen Golf achtervolgd door Apeldoorn.

De Volkswagen viel op door zijn snelheid en verschillende verkeersovertredingen, vertelt de KMAR op Instagram. De Marechaussee gaf de bestuurder van de Golf vervolgens een stopteken waarna de auto ervandoor ging. De Marechaussee zette de achtervolging in door een woonwijk in Apeldoorn.

Na de korte achtervolging vluchtte de bijrijder uit de auto, maar bleef de bestuurder zitten. Hij ontving drie processen-verbaal en een EMG cursus. De bijrijder werd die nacht niet meer aangetroffen na een zoektocht met de politie van Apeldoorn.

Tijdens de volgende nachtdienst, de nacht van woensdag, zagen de leden van de Marechaussee opnieuw de auto rijden. De auto werd gecontroleerd en de bijrijder werd aangehouden. Hij zou nog een gevangenisstraf van 30 dagen moeten uitzitten.

Foto: Marechaussee_Veluwe

Gerelateerde artikelen