Utrecht

Enorme politiemacht en ME in Amersfoort, vrees voor confrontatie tussen groepen Eritreeërs

AMERSFOORT – Zaterdagavond 25 mei is de politie massaal aanwezig aan onder andere de Liendertseweg in Amersfoort.

De politie en Mobiele Eenheid zijn massaal aanwezig aan de wijk Kruiskamp na signalen van een mogelijke confrontatie tussen twee groepen Eritreeërs. Volgens de politie zijn in de omgeving twee feesten van Eritrese groepen aan de gang waar de politie nu aanwezig is. De politie probeert een confrontatie tussen de twee groepen te voorkomen. Een politiehelikopter cirkelde lang boven de wijk. De Mobile Eenheid heeft een grote groep ingesloten bij de Flint aan de Coninckstraat. De politie staat op linie om te zorgen dat er geen confrontatie kan ontstaan.

Meerdere straten zijn afgezet door de politie. Eerder dit jaar ontstonden er grote rellen tussen twee groepen Eritrese groepen in Den Haag waarbij meerdere agenten gewond raakten.

Gerelateerde artikelen