Gelderland

Herdenkingsplek in Apeldoorn geopend voor politiemensen die door suïcide zijn overleden

APELDOORN – De politie heeft op het terrein van de Politieacademie in Apeldoorn een herdenkingsplaats geopend voor politiemensen die door suïcide om het leven zijn gekomen.

De ‘Spiegelvijver’ zoals de plek heet is een initiatief van nabestaanden wat door het korps van de politie is opgepakt. De politie wil hen met deze plek blijvend steun geven in hun verlies en rouw. De opening werd verricht door korpschef Janny Knol samen met Leonard Kok, directeur van de Politieacademie in het bijzijn van de nabestaanden en collega’s.

De vijver ligt op het terrein van de politieacademie. Er staat daar een informatiezuil met kiezels en stiften. Op de kiezels kunnen nabestaanden iets schrijven waarna deze in de vijver kan worden gelegd.

Meer over deze gedenkplek is te lezen op de website van de Politie Nederland.

Gerelateerde artikelen