Utrecht

UPDATE | Geen slachtoffers na instorten parkeergarage Sint Antonius ziekenhuis Nieuwegein

NIEUWEGEIN – Er zijn geen slachtoffers gevallen nadat gisterenavond meerdere oprijbanen van de parkeergarage van het Sint Antonius ziekenhuis in Nieuwegein zijn ingestort.

Het gebeurde gisterenavond rond 22:00 uur. De rijhellingen van alle zes de verdiepingen zijn ingestort. Al snel werden er meerdere hulpdiensten met spoed gealarmeerd. Het heeft een tijdje geduurd alvorens de hulpverleners naar binnen konden. Er werd voor een lange tijd gevreesd dat er slachtoffers onder het puin zouden liggen. Dit is gelukkig niet het geval.

Er zijn verschillende methoden gebruikt om te onderzoeken of er personen betrokken waren bij de instorting. Het ziekenhuis heeft contact opgenomen met zijn medewerkers, en USAR heeft meerdere honden ingezet voor de zoekactie. Geen van de honden reageerde echter op menselijke geuren. Analyse van camerabeelden en drone-opnames toonde geen voertuigen of personen, en er zijn bij de politie geen vermissingen gemeld.

Het ziekenhuis laat op haar website weten dat alleen de spoedeisende hulp is geopend. Alle behandelingen zijn afgezegd behalve behandelingen die echt niet door kunnen gaan.

Gerelateerde artikelen