Groningen

Vrouw (24) uit Groningen overleden nadat politie haar neerschiet

GRONINGEN – Een 24-jarige vrouw is afgelopen nacht op de Helperzoom in Groningen neergeschoten door een agent. De vrouw raakte zwaargewond en is later overleden.

De politie kreeg een melding van een dreigende situatie in een woning aan de Helperzoom. Toen agenten ter plaatse kwamen ontstond er een situatie, waarbij een agent zich genoodzaakt voelde om te schieten. Volgens de politie raakte de vrouw zwaargewond en is zij later overleden.

De Rijksrecherche zal onderzoek doen naar de schietpartij. Voor de betrokken agenten is Team Collegiale Ondersteuning ingeschakeld. De Rijksrecherche wordt ingeschakeld als er een vuurwapen wordt gebruikt door agenten met zwaar letsel of de dood als gevolg.

Gerelateerde artikelen