Friesland

Politie Leeuwarden op zoek naar man met natte kleding

Leeuwarden omstreeks 11.20 uur werd melding gedaan van een te water geraakt persoon aan de Avondsterweg.

De hulpdiensten zijn groots uitgerukt. Een traumahelikopter is geland naast het incident. Eén persoon is door de brandweer uit het water gehaald. In het water zou ook een 2e persoon zijn. Hoe ze in het water terecht zijn gekomen is niet bekend. Van de 2e persoon ontbreekt ieder spoor. Deze is mogelijk wel al uit het water. De politie heeft een burgernet melding uitgegeven om uit tekijken naar een man van 33 met natte kleding. Een woordvoeder van de politie heeft inmiddels bevestigd dat deze melding in verband staat met de zoektocht op de Hemerink.

“Aan het oppervlak van het water hebben we niets aangetroffen. We zoeken momenteel verder met een warmtecamera vanuit de helikopter.”

Gerelateerde artikelen