Zuid-Holland

Politie: Zwaargewond 10-jarig meisje mogelijk langere tijd tegen wil in vastgehouden Vlaardingen

VLAARDINGEN – De twee personen die verdacht worden van het zware mishandelen van hun 10-jarige pleegdochtertje hebben vandaag te horen gekregen dat zij ook verdacht worden van het tegen haar wil in vasthouden van het meisje, en het in hulpeloze toestand brengen van het meisje.

Het 10-jarige slachtoffertje ligt nog steeds in het ziekenhuis. Haar toestand is ongewijzigd en daarmee zeer slecht. De twee verdachten, een man en een vrouw van 37 jaar uit Vlaardingen, zitten in volledige beperkingen. Dat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Zij zijn vandaag ook voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het tweetal werd op maandagochtend 27 mei aangehouden. Deze heeft besloten dat de twee voor nog eens 14 dagen vast blijven zitten.

De politie is nog steeds bezig met het onderzoek naar wat er precies allemaal gebeurd is. Het tweetal wordt dus verdacht van poging tot doodslag, zware mishandeling, het tegen de wil van het meisje in vasthouden en het meisje in hulpeloze toestand brengen of laten.

Tot slot wil de politie iedereen bedanken die informatie heeft gedeeld met de politie over deze zaak. De politie en het Openbaar Ministerie doen er alles aan om meer helderheid te krijgen over wat zich de afgelopen tijd heeft afgespeeld en wat de rol van de pleegouders is. Alle informatie daarover blijft welkom. 

Gerelateerde artikelen