Overijssel

Motoragent gewond na zware aanrijding met auto Kanaaldijk Oostzijde Raalte

Raalte – Een motoragent, die deel uitmaakte van een rijopleiding is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeluk op de Kanaaldijk Oostzijde in Raalte. De motoragent is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. 

Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur op de kruising Overkampsweg met de Kanaaldijk Oostzijde. De motoragent was samen met een paar andere motorrijders van de politie bezig met een rijopleiding en werd door een automobilist over het hoofd gezien met een harde botsing tot gevolg. De motoragent raakte gewond. De collega’s van de motoragent ontfermden zich over hem in afwachting van het ambulancepersoneel. De medewerkers van de ambulancedienst hebben de gewonde motorrijder ter plaatse nagekeken en behandeld waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. Over de ernst van diens verwondingen is niets bekend. 

De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Gezien het ongeluk door een andere eenheid wordt onderzocht, duurt de afhandeling langer. Tijdens dit onderzoek zal worden onderzocht of de motoragent reed met zwaailicht en sirene. De zwaailichten staan aan, maar dit kan ook komen door de crash. Onderzoek zal dit dus moeten uitwijzen, meldt een officier van dienst van de politie ter plaatse. 

De kruising is vanwege het ongeluk volledig afgesloten.  Na het onderzoek zal de politiemotor en de personenauto moeten worden afgesleept.

Gerelateerde artikelen