Gelderland

Traumahelikopter rukt uit voor ernstig gewonde fietser in Apeldoorn

Apeldoorn – Een fietsster is dinsdagmiddag ongelukkig ten val gekomen op het fietspad langs de Koning Stadhouderlaan in Apeldoorn. De fietsster raakte daarbij ernstig gewond en is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Eén opgeroepen traumahelikopter landde langs de A1 bij Ugchelen zodat de MMT arts in de ambulance kon stappen.

Hard ten val

Het ongeluk gebeurde rond 12.30 uur op het fietspad langs de Koning Stadhouderlaan, ter hoogte van de spoortunnel. Eén plek waar je als fietser best hard naar beneden gaat. De fietsster kwam door een nog onbekende oorzaak hard ten val en raakte ernstig gewond. Drie ambulances, meerdere politiewagens en een traumahelikopter werden opgeroepen.

Traumahelikopter

Het slachtoffer werd ter plaatse nagekeken en behandeld waarna zij met spoed richting het ziekenhuis werd vervoerd. De ambulance maakte onderweg, ter hoogte van de op en afrit van de A1 bij Ugchelen nog een korte stop zodat de MMT arts, die door een traumahelikopter was ingevlogen, kon instappen in de ambulance en zo het ambulancepersoneel onderweg naar het ziekenhuis kan ondersteunen.

De toedracht van de valpartij wordt verder onderzocht. Het fietspad was vanwege het ongeluk enige tijd afgesloten.

Volgens hulpdiensten ter plaatse zijn de verwondingen van de vrouw ernstig te noemen.

Gerelateerde artikelen