Gelderland

Grote uitslaande brand verwoest woning Smallestraat Didam

DIDAM – Aan de Smallestraat in Didam is vanmiddag rond 14:00 uur een grote uitslaande brand uitgebroken in een woning.

Rond 14:00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd nadat een oplettende buurvrouw het vuur ontdekte. Al snel werd er flink opgeschaald om meer materiaal ter plaatse te krijgen. Rond 17:15 uur liet de Officier van Dienst van de brandweer weten de woning gecontroleerd uit te laten branden. De harde wind maakte het blussen te lastig.

Volgens de politie ontstond de brand in een houten afdakje, maar door de wind sloeg de brand over naar de woning. De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling wat in de wijde omgeving zichtbaar was.

Rond 18:30 uur werd het sein brand meester gegeven volgens Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Ondanks meerdere pogingen van de brandweer hebben zij de woning niet kunnen redden. Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen.

Gerelateerde artikelen