Zeeland

Lichaam vermiste 50-jarige surfer na uren gevonden in Grevelingenmeer

BRUINISSE – Zaterdagmiddag 15 juni sinds 15.30 uur werd bij het Grevelingenmeer een surfer vermist ter hoogte van de Strandweg in Bruinisse.

Vrienden van de surfer troffen zijn kleding aan en herkende deze. Daarop gaven zij hem als vermist op en waarschuwde de hulpdiensten. Met twee helikopters en vier boten werd het meer tussen Bruinisse en Herkingen afgezocht. Tijdens de zoektocht werd nog een deel van de uitrusting en zijn auto gevonden. Daarnaast raakte een brandweerboot defect. Veel omstanders keken mee vanaf de kant. De surfer was vertrokken vanaf Bruinisse en de eerste spullen werden gevonden bij Battennoord.

Tegen 21.00 uur werd het lichaam van de 50-jarige surfer gevonden. De hulpverleners konden de plek moeilijk bereiken, maar wisten het lichaam te bergen.

Gerelateerde artikelen