Gelderland

Automobiliste ramt lantaarnpaal en belandt op zijkant Laan van Spitsbergen Apeldoorn

APELDOORN – Een vrouw raakte dinsdagmiddag gewond bij een eenzijdig ongeluk op de Laan van Spitsbergen in Apeldoorn. De automobiliste reed tegen een lantaarnpaal aan, waardoor haar auto op de zijkant belandde.

Rond 13.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd toen de vrouw met haar auto van de weg afraakte en tegen een lantaarnpaal botste. Door de impact kantelde de auto, waarin zij de enige inzittende was, op zijn zijkant. Hulpverleners arriveerden snel ter plaatse. Brandweerlieden bevrijdden de vrouw uit de auto, waarna ambulancepersoneel haar controleerde en naar het ziekenhuis vervoerde.

De lantaarnpaal liep zware schade op; hij staat volledig krom en de elektriciteitskabels liggen bloot. Gemeentemedewerkers zijn ter plaatse gekomen om de lantaarnpaal en kabels te verwijderen.

De oorzaak van het eenzijdige ongeluk is nog niet vastgesteld. De politie heeft een blaastest bij de automobiliste afgenomen, die negatief bleek. Daarnaast hebben de agenten een verklaring van de vrouw opgenomen.

Vanwege het ongeluk is de Laan van Spitsbergen tussen winkelcentrum Orderplein en de Sportlaan volledig afgesloten. Een bergingsbedrijf heeft de auto weer op vier wielen gezet en weggesleept.

Gerelateerde artikelen