Gelderland

Klein vliegtuigje gecrasht in Ederveen, een persoon zwaargewond

Ederveen – Een vliegtuigje is woensdagmiddag gecrasht in een weiland langs de Buurtweg in Ederveen. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. 

Rond 14.20 uur kreeg de meldkamer meerdere 112 belletjes binnen van een vliegtuigje dat gecrasht zou zijn in een weiland langs de Buurtweg. De hulpdiensten werden direct groots aangestuurd, naast meerdere brandweerwagens en ambulances werd er ook een traumahelikopter opgeroepen. Het zou gaan om een sportvliegtuigje wat vertrokken is vanaf Vliegveld Teuge. 

De hulpdiensten zijn momenteel druk bezig rondom het vliegtuigje. Volgens Politie Gelderland is tenminste een inzittende zwaargewond geraakt. Er zouden in totaal twee inzittenden in het vliegtuigje hebben gezeten.

De politie doet onderzoek. De luchtvaartpolitie is onderweg voor verder onderzoek. 

Foto: Kevin Vroon/LDGFotografie 

Gerelateerde artikelen