Zuid-Holland

Persoon zwaargewond bij aanrijding met trein in Leiden

LEIDEN – Donderdagmiddag 20 juni omstreeks 12.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op het spoor bij station Leiden Lammenschans aan het Kamerlingh Onnesplein in Leiden.

De hulpdiensten kwamen massaal naar het ongeval toe. Ook het Mobiel Medisch Team arriveerde per voertuig bij het incident. De hulpverleners hebben het zwaargewonde slachtoffer geruime tijd behandeld, hierbij geassisteerd door de arts en verpleegkundige van het traumateam. Uiteindelijk is het slachtoffer, onder begeleiding van het traumateam en met spoed onder politiebegeleiding, overgebracht naar het ziekenhuis.

De reizigers in de trein zijn door de hulpdiensten geƫvacueerd. De oorzaak van de aanrijding is nog niet bekend en zal worden onderzocht. Het treinverkeer is vanwege het ongeval gestremd tot zeker 15.30 uur, volgens de NS.

Gerelateerde artikelen