Gelderland

Wielrenner aangereden door automobilist Reigersweg Apeldoorn

Apeldoorn – Een wielrenner is zondagmiddag gewond geraakt bij een ongeluk met een personenauto op de Reigersweg in Apeldoorn. De wielrenner is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist is door agenten meegenomen naar het bureau. 

Het ongeluk gebeurde rond 16.30 uur op de Reigersweg in de buurt van de Arnhemseweg. Door nog onbekende oorzaak kwamen de automobilist en de wielrenner op een recht stuk met elkaar in botsing. De wielrenner kwam hard ten val en raakte gewond. 

Na het ongeluk verleenden omwonenden eerste hulp in afwachting van de gealarmeerde hulpdiensten. Zij namen de verdere zorg over. De wielrenner is door het ambulancepersoneel ter plaatse nagekeken en behandeld en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. 

De politie nam ondertussen verklaringen af en de bestuurder moest een blaastest afleggen. Gezien hij hier positief op blies, moest hij mee naar het politiebureau. Daar zal gekeken hebben hoeveel meneer precies gedronken heeft en of dat te veel is. 

De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. Zowel de fiets als auto hebben enige schade. De fiets wordt tijdelijk bij een omwonende gestald.

Gerelateerde artikelen