Opmerkelijk

Al ruim €34.000 ingezameld voor Apeldoornse dakloze Hadjer Al-Ali (33)

APELDOORN – Het vinden van een portemonnee met daarin 2.000 euro en deze naar de politie in Amsterdam brengen heeft het leven van de dakloze 33-jarige Apeldoornse Hadjer Al-Ali op zijn kop gezet.

Hadjer vond afgelopen zondag bij station Amsterdam Centraal een portemonnee met daarin 2.000 euro. In plaats van dit in zijn eigen zak te steken bracht hij het naar de politie. Daar werd vol lof over gereageerd. Hadjer ontving van de politie een onderscheiding en een cadeaubon van 50,00 euro.

Crowdfundingsactie

Maar daar bleef het niet bij. Nadat Hadjer door het hele land bekend werd vanwege zijn actie, is er een crowdfundingsactie opgestart voor de 33-jarige Apeldoorner. In slechts een dag tijd is er al ruim 34.100 euro opgehaald. “Mijn leven zal hierdoor beter worden, ik kan weer investeren in een toekomst. Ik geloof altijd dat uit een goede daad weer iets goeds komt, zo sta ik in het leven. Maar dit had ik nooit kunnen bedenken.” zegt Hadjer op de crowdfundingspagina op GoFundMe.com

Leven op de rit

Hadjer is ruim 1,5 jaar dakloos, maar is ook vader van twee kinderen van 5 en 6 jaar oud die in Apeldoorn wonen. Hadjer wilt dolgraag zijn leven op dit rit krijgen en dankzij de crowdfundingsactie, maar ook door de diverse aanbiedingen van een baan moet dit wel goed zitten. Met het geld dat is ingezameld gaat Hadjer op zoek naar een huurwoning. Zelf slaapt Hadjer nu op straat en wil hij niet in slaaphuizen overnachten waar volgens hem drugs worden gedeald.

De man heeft slechts twee outfits waarvan hij er eentje aan heeft en de ander ligt bij een vriend. Het meest waardevolle bezit draagt hij altijd met zich mee: een schildersdoekje met daarop zijn kinderen “Voor de liefste papa” staat erop. Een cadeau voor Vaderdag van een aantal jaar geleden.

Gerelateerde artikelen