Gelderland

Schietpartij 1e Wormenseweg Apeldoorn, politie start zoektocht naar schutter

APELDOORN – Op maandagavond 24 juni is er meerdere malen vanuit een auto geschoten op een appartementencomplex aan de 1e Wormenseweg in Apeldoorn. De politie vond in totaal drie kogelhulzen op straat.

Rond 23.40 uur ontving de politie een melding van het schietincident. Buurtbewoners zouden daarbij ook meerdere schoten hebben gehoord. Meerdere eenheden kwamen ter plaatse, waarbij de agenten kogelwerende vesten droegen. Tijdens een kort onderzoek op straat ontdekten zij drie kogelhulzen. Wonder boven wonder raakte niemand gewond, ondanks dat er meerdere keren op het appartementencomplex was geschoten.

Naast de kogelhulzen bleek ook een zijruit van een auto vernield te zijn, volgens buurtbewoners vlak voor het schietincident.

De politie heeft verklaringen opgenomen van meerdere bewoners van de 1e Wormenseweg.

Direct na het incident begon de politie met een zoektocht naar de mogelijke dader of daders. Na enige tijd werd de auto, waaruit vermoedelijk geschoten was, gevonden in de wijk de Maten. Het is niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht.

Gerelateerde artikelen