Gelderland

Turken vieren opnieuw groot feest op Oranjerotonde Apeldoorn

Apeldoorn – Ongeveer 200 turken hebben zich woensdagavond verzameld bij de Oranjerotonde in Apeldoorn. Waar normaal gesproken feest wordt gevierd als het Nederlands elftal wint, zijn het dit keer de Turken die massaal feest vierden. 

Ongeveer 200 Turken verzamelden zich op de Oranjerotonde, in eerste instantie werd er flink rondgereden en getoeterd. Turkije won gisterenavond de laatste groepswedstrijd tegen Tsjechië. Ook werden er midden op de rotonde vuurwerk en fakkels afgestoken. 

Op een gegeven moment besloot de politie samen met de gemeente om de rotonde, een belangrijke verkeersradar, volledig af te sluiten voor verkeer. Dit omdat het te druk was op de rotonde en de verkeersveiligheid daarmee in geding kwam. De Turken bleven zo’n 1.5 uur door feesten waarna de meesten naar huis toe gingen en de rotonde weer kon worden vrijgegeven.

Gerelateerde artikelen