Gelderland

Buurt opgeschrikt door explosie appartementencomplex Fauststraat Apeldoorn

Apeldoorn – Afgelopen nacht rond 01:20 uur vond er een explosie plaats bij de voordeur van een appartement aan de Fauststraat in Apeldoorn. De politie heeft de omgeving ruim afgezet en agenten dragen kogelwerende vesten. Ook een explosievenverkenner is aanwezig.

Rond 01:20 uur werden de bewoners van de flat opgeschrikt door een luide knal, die in de wijde omtrek te horen was. Een rookwolk bij een voordeur was voor de bewoners reden genoeg om de brandweer te alarmeren. De politie en brandweer waren snel ter plaatse. Agenten droegen kogelwerende vesten en namen verklaringen op.

Bij aankomst constateerde de brandweer dat er geen brand was. Het gezin dat in de woning verbleef, inclusief twee kinderen, kon via een slaapkamerraam de woning veilig verlaten. Niemand raakte gewond. De explosievenverkenner onderzoekt de situatie en kijkt of er nog gevaar is voor de omgeving. Er was geen sprake van brand.

De explosie heeft enige schade veroorzaakt, waaronder een stuk hout dat aan de voorzijde van het gebouw ligt. Eerder deze maand vond er ook een schietpartij plaats bij hetzelfde appartementencomplex, waarbij een man gewond raakte aan zijn been.

De bewoners van de verschillende appartementen stonden buiten op straat en in de galerij van de flat om te bespreken wat er is gebeurd.

De Fauststraat is volledig afgesloten en de politie is op zoek naar de dader(s).

Gerelateerde artikelen