Gelderland

Brandstichting en vernielingen, al dagen onrustig op Korianderplein Apeldoorn

APELDOORN – Al dagen is het onrustig in de avonduren rondom winkelcentrum aan het Korianderplein in Apeldoorn. Na een reeks van vernielingen, is er afgelopen nacht brandgesticht naast een afvalcontainer dicht bij de emballage-ruimte van de Jumbo. 

De brandweer werd rond 01.00 uur met spoed gealarmeerd voor een afvalbrand. Bij aankomst van de brandweer bleek er sprake te zijn van een stapel afval wat in brand stond naast de ondergrondse containers. De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle en wisten overslag te voorkomen. Twee ondergrondse containers hebben wel flinke brandschade opgelopen door de hitte. 

Het is de laatste dagen erg onrustig rondom het Korianderplein. Zo zijn er al een reeds vernielingen gepleegd aan de emballage ruimte van de jumbo. Zeker zes ruiten zijn vernield en ook in de ruimte liggen allerlei dingen kapot gegooid. De schade aan het gebouw en aan de containers lijkt inmiddels flink in de papieren te lopen. 

De politie doet onderzoek naar de reeks vernielingen en naar de brandstichting. 

Gerelateerde artikelen