Utrecht

Agent gewond aan gezicht door vuurwerk in Amersfoort na EK winst Turkije

AMERSFOORT – Na de overwinning van Turkije op Oostenrijk tijdens het EK Voetbal, verzamelden Turkse supporters zich massaal bij de rotonde de Stier in Amersfoort. De vreugde was duidelijk hoorbaar door het vele getoeter en luid gejuich.

De politie had uit voorzorg een deel van de rotonde geblokkeerd om te voorkomen dat er rondjes gereden zouden worden, wat gevaarlijke situaties zou kunnen opleveren. Een turkse supporter was de stier ingeklommen. Ook word vuurwerk afgestoken. Daarnaast is er een tekstkar geplaatst met de boodschap dat feestvieren mag, maar dat het wel veilig moet gebeuren. Er wordt gewaarschuwd dat er opgetreden zal worden bij overtredingen.

Rond 23.15 uur werd de sfeer grimmig en agenten ter plaatse werden beschoten met zwaar vuurwerk en moesten zich geregeld terugtrekken. Een agent raakte gewond aan zijn gezicht.

De politie heeft gisterenavond 21 boetes uitgedeeld voor verschillende verkeersovertredingen. 

Gerelateerde artikelen