Gelderland

Voetganger zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen A50 Loenen

APELDOORN/LOENEN- Vanwege een ernstig ongeluk is de traumahelikopter vanmorgen geland op de A50 ter hoogte van Loenen in de richting van Arnhem. Eén voetganger kwam in botsing met een vrachtwagen. De voetganger raakte zwaargewond.

Meerdere hulpdiensten waaronder de traumahelikopter werden met spoed opgeroepen nadat er meerdere 112 meldingen binnen kwamen bij de meldkamer over het ongeluk. De traumahelikopter landde op de snelweg om het ambulancepersoneel te ondersteunen. Het slachtoffer is uiteindelijk per ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De A50 is in de richting van Arnhem twee keer enige tijd dicht geweest. Inmiddels zijn twee van de drie rijstroken dicht. Omrijden kan via de A1, A30 en de A12. Het ongeluk zorgt namelijk voor een forse hinder op zowel de A50 als A1.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is onbekend. De verkeersongevallen analyse van de politie gaat onderzoek doen op locatie. Hiervoor zal een groot gedeelte van de snelweg nog enige tijd voor afgesloten zijn.

Gerelateerde artikelen