Geen categorieNoord-Holland

Deel van de Albert Cuypmarkt in Amsterdam afgezet vanwege verward persoon

Een deel van de Albert Cuypmarkt is momenteel afgezet vanwege een verward persoon, die een volledige huisraad naar beneden gooit vanuit een woning.

De politie is samen met een arrestatie team de brandweer en ambulance ter plaatse. Op het moment is een deel van de markt niet bereikbaar. De actie van de man trekt veel bekijks. De man is volgens getuigen inmiddels aangehouden door het arrestatieteam. De markt is al enige tijd afgesloten en zal dat ook nog even blijven. Er raakte niemand gewond.

Dit allemaal gebeurt op de dag dat de landelijke politie juist haar zorgen uit over het toenemend aantal meldingen van verwarde personen. 75 tot 80 procent van de meldingen die bij de landelijke politie binnenkomen, hebben met problematisch gedrag van dit soort mensen te maken, meldt De Telegraaf donderdagochtend.

Volgens portefeuillehouder verwarde personen van de politie Martin Sitalsing komt de veiligheid van de samenleving hierdoor in het geding. En ook zou het reguliere politiewerk hier zwaar onder lijden.

Foto’s Luciano de Graaf Fotografie

Gerelateerde artikelen