Gelderland

Politie waarschuwt voor nep-agenten in de regio van Apeldoorn

APELDOORN – De politie in Apeldoorn waarschuwt haar inwoners voor nep agenten die actief zijn in de regio van Apeldoorn.

De afgelopen periode heeft de politie meerdere meldingen gekregen van de nep agenten. Criminelen verzinnen steeds weer iets nieuws. Ze doen zich voor als bankmedewerker, energieleverancier of dus zelfs als politieagent. Altijd met maar één doel: geld of waardevolle spullen buitmaken. Het lijkt erop dat de meldingen niet alleen vanuit Apeldoorn komen, maar steeds op meer plekken in Nederland.

Werkwijze

Volgens de politie zijn meerdere slachtoffers gebeld door iemand die zich voordoet als agent. In sommige gevallen gebruiken zij zelfs de namen van wijkagenten. Ze vertellen dat er onlangs is ingebroken en dat er een risico bestaat dat de bewoner ook kan worden overvallen.

Vervolgens wordt er voorgesteld dat de ‘agent’ waardevolle spullen komt ophalen om deze veilig op te bergen in een kluis op het bureau. In sommige gevallen verschijnt er zelfs een persoon in politie-uniform aan de deur.

Wat te doen?

Vertrouw je het niet? Bel dan direct 0900-8844 en geef zoveel mogelijk details door. Krijg je een ‘agent’ bij je voordeur? Vraag dan naar de politie-id met daarop een foto en een dienstnummer en bel direct 112. Het gaat hier dan om een heterdaadsituatie.

Gerelateerde artikelen